Szabadkígyós, Hajcsár úti kisvasút

A lelőhely adatai a Miniszterelnökség központi közhiteles hatósági nyilvántartásából származnak.

Névváltozatok

Hajcsár úti kisvasút

Lelőhely adatok

Szakfeladat befejezése

Vezető régész, résztvevők, szakmai felelősök, intézmények

Korszakok

Korszak
Kultúra / népesség

Kulcsszavak

Dokumentáció

Dokumentáció nyelve
magyar
Dokumentáció készítésének dátuma

További lelőhely adatok

Tevékenység Vezető Szakfeladatot végző intézmény Dátum Engedélyszám Kelte
Terepbejárás Szatmári Imre 1994
Adatgyűjtés Hegyi Dóra - Nádai Zsófia Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. 2017
Szerző Cím Dokumentációt készítő intézmény Bibliográfia / Jelzet Kelte Jelleg
Szatmári Imre Az MRT 11. kötetének (Gyula és környéke) terepjárási jegyzőkönyvei és anyagmeghatározásai. KÖH 600/1076/2005. Adattári dokumentum
Szatmári Imre Örökségvédelmi hatástanulmány, Szabadkígyós 2004. KÖH/ 600/2380/2006 2004.09.30 Adattári dokumentáció
Hegyi Dóra - Nádai Zsófia Előzetes régészeti dokumentáció- Szabadkígyós, Wenckheim-kastély, 2017 Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ÖNYO/1196 (2017) 2017.06.15 Adattári dokumentáció
Jelenség Kor Leírás Forrás
Telepnyom (felszíni) középkor Néhány mindkét irányban megvastagodó, lekerekített szélű bográcsperem és kevés oldaltöredék az Árpád-korba sorolható. Az MRT 11. kötetének (Gyula és környéke) terepjárási jegyzőkönyvei és anyagmeghatározásai.
Telepnyom (felszíni) római kor A lelőhely anyagának egyharmada tartozik a szarmata korba. Téglaszín és szürke, korongolt edény oldaltöredékek sorolandók ide. Megemlítendő egy másodlagosan téglaszínre égett, enyhén kihajló peremű, gömbös testű edénynek a peremtöredéke, valamint egy világosszürke, korongolt, gömbös testű edénynek az aljtöredéke. Kr. u. 2-4. sz. Az MRT 11. kötetének (Gyula és környéke) terepjárási jegyzőkönyvei és anyagmeghatározásai.
Telepnyom (felszíni) őskor A lelőhelyen kis számú, kézzel formált, kerámiazúzalékkal és homokkal soványított, világosbarna és szürke foltos, erősen kopott őskori oldaltöredék, sima alj- és enyhén kihajló peremtöredék került elő. Az MRT 11. kötetének (Gyula és környéke) terepjárási jegyzőkönyvei és anyagmeghatározásai.

Letölthető dokumentációk

Örökségvédelmi dokumentációk

A fájlok letöltéséhez Regisztrált Belső Felhasználó (3. szintű) jogosultságokra van szüksége. További információ

Az oldalról letöltött adatokat megfelelő hivatkozással szabad csak felhasználni. Hivatkozás módja: Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Adatbázis, https://archeodatabase.hnm.hu/hu/node/67213, 2024. május 5.

CAPTCHA